Particuliere verzekeringen

Als particulier staat u in uw werkzame leven voor diverse uitdagende beslissingen. Hoe groter de beslissing in kwestie, hoe meer financiële gevolgen deze vaak heeft voor u en uw familieleden. Elke grote beslissing is daarom niet zonder risico’s en dient zorgvuldig overwogen te worden.
’t Assurantiekantoor brengt mogelijke risico’s in kaart en weegt deze af tegen de voordelen. Als experts in particuliere verzekeringen zijn onze adviseurs op de hoogte van relevante juridische en financiële aspecten. Wij informeren u over zaken waar u zelf nooit aan had gedacht en helpen u hiermee de juiste particuliere verzekering te kiezen voor uw persoonlijke situatie.

Lees hier meer over onze vezekeringen »

Particuliere verzekeringen overzicht

Het kiezen van de optimale particuliere verzekering gaat verder dan het afsluiten van een standaardpolis. Het betalen van een hoge premie alleen biedt allerminst garanties op een volledige dekking. Een verzekering moet niet alleen zinvol zijn op basis van uw persoonlijke situatie, maar clausules moeten bij voorkeur ook zijn afgestemd op uw persoonlijke wensen dan wel niet uw gezin.
De meeste mensen komen er pas bij een schadegeval achter of zij goed verzekerd zijn of niet. Helaas is het dan vaak al te laat. ’t Assurantiekantoor werkt samen met meer dan 90 verzekeraars en weet daarom exact welke maatschappij bij u past. Zo bent u terdege op de toekomst voorbereid en komt u in een later stadium niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Particuliere verzekeringen betekenis

Veel mensen vragen zich af wat verplichte particuliere verzekeringen zijn en wat de meerwaarde van extra- / bijverzekeren is. In Nederland zijn 2 vormen van verzekeringen verplicht gesteld, nl: 1. WAM verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen). Dit betreft puur uw WA dekking van uw motorrijtuig. Hieronder vallen auto’s, brom- snorfietsen, quad, etc . 2. Zorgverzekering. Puur de basisdekking is in Nederland verplicht. Een vreemd punt blijft dat de AVP (Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren) dus uw WA verzekering niet verplicht gesteld is, terwijl wanneer u schade berokkend aan een derde deze wel in zijn of haar materiele dan wel letselschade vergoed dient te worden!
Een particuliere verzekering beschermt u financieel tegen onverwachte gebeurtenissen die u in de toekomst veel geld kunnen kosten. Denk hierbij onder meer aan zaken als brand, diefstal, aansprakelijkheid, ziekte, extra kosten. Ook zijn er particuliere verzekeringen die fungeren als een soort spaarpot om geld voor uw oude dag opzij te zetten. Een particuliere verzekering kan dus erg handig zijn om vervelende financiële tegenslagen in de toekomst te ondervangen.

Particuliere verzekeringen voorbeelden

Particuliere verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Bekende voorbeelden van particuliere verzekeringen zijn een inboedelverzekering, een opstal- of woonhuisverzekering, een kostbaarhedenverzekering, een ongevallenverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering, een rechtsbijstandsverzekering, een personenautoverzekering, een motorverzekering, een doorlopende reisverzekering, een annuleringsverzekering etc.
Gezien de bovenstaande voorbeelden is het dan ook logisch om uw particuliere verzekeringen te heroverwegen wanneer uw persoonlijke situatie plotsklaps verandert, bijvoorbeeld in geval van samenwonen, trouwen, verhuizen of de aanschaf van uw eerste motorrijtuig. Bij ’t Assurantiekantoor kunt u terecht voor antwoorden op al uw vragen en krijgt u op basis van uw persoonlijke wensen het optimale advies.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op »

Meer weten over particuliere verzekeringen?

Voor de meeste mensen vormen particuliere verzekeringen een absolute meerwaarde. U heeft de zekerheid dat u goed beschermd bent bij onvoorziene gebeurtenissen in de toekomst en kunt met een gerust hart belangrijke beslissingen nemen.

Het is dan uiteraard wel zaak dat u zich laat adviseren door de experts van ’t Assurantiekantoor, zodat u zeker weet dat u de optimale verzekeringsmaatschappij met het passende verzekeringsproduct kiest voor uw persoonlijke situatie. Wilt u meer informatie over de beste particuliere verzekeringen voor u en uw gezin? Neem dan contact op met een van onze adviseurs voor een persoonlijk advies op maat.